Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Töltött sárgadinnye kehely

felvitel dátuma: 2012-07-14 18:30:16       mai nézettség: 2       nézettség: 1655
részletes recept
Töltött sárgadinnye kehely
Hozzávalók 2 személyre:

1 kis sárgadinnye
málna, piros ribizli, fekete ribizli, tejszín a díszítéshez
10 dkg vanília fagylalt
0,5 dl sárgadinnye likőr vodka 


Konyhai mértékegységek

Bors:
1 késhegynyi (kh) : 0,2 dkg
1 kiskanálnyi (kk) : 0,4 dkg
1 csapott evőkanál (csek) : 0,7 dkg
1 púpozott evőkanál (pek) : 1 dkg
 

Búzadara:

1 evőkanál ( ek ): 1,5 dkg
1 csapott evőkanál ( csek ): 1,2 dkg

Cukor:

1 késhegy (kh) : 0,5 dkg
1 kiskanál (kk) : 1 dkg
1 csapott evőkanál (csek): 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) :  2 dkg

Fűszerpaprika:
késhegynyi (kh):  0,2 dkg
kiskanálnyi (kk) : 0,4 dkg
csapott evőkanál (csek) : 0,7 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1 dkg

Gríz:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Lekvár:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Liszt:

késhegynyi (kh) : 0,5 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 2 dkg

Margarin:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek): 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Mustár:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Olaj:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg

Paradicsompüré:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Rizs:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Tarhonya:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Tej:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Tejföl:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Túró:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

:

késhegynyi (kh) : 0,5 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 2 dkg

Vaj:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Zsemlemorzsa:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Zsír:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg
 

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl

Egy személynek alapanyagokból mennyit számoljunk:

Húsból csont nélkül személyenként: 15-20 dkg
Csontos húsból személyenként: 20-25 dkg
Hús gulyásnak, vagdaltnak személyenként: 10-15 dkg
Halból személyenként: 20-25 dkg
Köretnek burgonyából személyenként: 20-25 dkg
Köretnek zöldség- és főzelékféléből személyenként: 15-20 dkg
Köretnek rizsből tarhonyából személyenként: 10 dkg
Főtt tésztának száraztészta személyenként: 10-12 dkg
Főzeléknek hüvelyesekből személyenként: 10 dkg
Főzeléknek zöldségekből személyenként: 25 dkg
Levesbe betétnek rizsből személyenként: 1,5 dkg
Levesbe betétnek száraz levestésztából személyenként: 1 dkg


( a sütési idő függ az edénytől és a sütő készüléktől, ezért a megadott idő csak tájékoztató jellegű )

Előkészületi idő: 10 perc


Elkészítés:

A dinnyét megmossuk, a tetejét levágjuk, a magházat kikaparjuk, majd szárazra töröljük a belsejét.
Beleöntjük a likőr vodkát.
Beletöltjük a vanília fagylaltot.
A dinnye szélét körbe megtűzdeljük ( 2 cm-ként ) fél fogvájóval, és málnát helyezünk .
Díszítjük még ízlésesen, piros és fekete ribizlivel, illetve tejszínnel. ( de lehet bármilyen maradék gyümölcs )
Fogyasztás előtt készítjük el, illetve hűtőben tároljuk ( de nem sokáig, mert a fagylalt megolvad

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Dudás Lászlóné 2012 július 15

nagyon ötletes és természetesen üditően finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*