6 db. pritaminpaprika
6 db. tojás
6 szelet sonka
12 szelet (15 dkg.) trappista sajt
só bors
kevés olaj a sütőedény aljára
A paprikákat mossuk a csumáját kivágjuk, a belsejét sózzuk, borsozzuk.
Egy jénai tál aljára sorakoztatjuk, minden paprikába belenyomunk egy - egy sonkát
erre rakjuk a vékonyra szeletelt trappista sajt felét, egyenlően elosztva.
Ráütünk 1-1 tojást, sózzuk, borsozzuk, végül a maradék trappista sajtot elosztjuk a tetején, kevés olajat öntünk a jénai aljára és 175 fokon kb. 30 - 40 percig sütjük.
Ha szépen kezd barnulni a sajt, akkor kivesszük a sütőből.
Melegen friss kenyérrel kínáljuk.
Én másnap hidegen ettem és nagyon ízlett.
A fűszerezés egyéni, ki, mit szeret azzal variálhat kedve szerint.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.