Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Töltött pizzás pogácsa

felvitel dátuma: 2018-11-20 21:15:04       mai nézettség: 3       nézettség: 467
részletes recept
Töltött pizzás pogácsa
Hozzávalók 2 személyre:

A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1 dkg friss élesztő
125 ml langyos víz
½ dl olívaolaj
A töltelékhez:
10 dkg trappista sajt
1 szál jó minőségű kolbász
5 db koktél paradicsom
1 db paprika
3 kocka sajt
A pogácsák lekenéséhez:
1 kisebb tojás
A pogácsa szórásához:
oregánó ízlés szerint

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tészta készítése:
A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajt, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.
1 cipót formálunk.
Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük. 
Kétszeresére kelesztjük. Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).
a tésztát lisztezett munkalapra tesszük.
Nagy méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.
A sajtot lereszeljük.
A kolbászt karikákra ,a paradicsomot,paprikát szeletekre vágjuk.
A pogácsa „fészekbe”először reszelt sajtot teszünk,majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta.
A tészta széleit felvert tojással lekenjük,oregánóval megszórjuk.
210 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt szép arany barnára megsütjük.
5 nagy töltött pogácsa sült ki.
2 főre bőven elég.
Nagyobb család duplázza vagy triplázza az adagot!
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*