A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1 dkg friss élesztő
125 ml langyos víz
½ dl olívaolaj
A töltelékhez:
10 dkg trappista sajt
1 szál jó minőségű kolbász
5 db koktél paradicsom
1 db paprika
3 kocka sajt
A pogácsák lekenéséhez:
1 kisebb tojás
A pogácsa szórásához:
oregánó ízlés szerint
A tészta készítése:
A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajt, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.
1 cipót formálunk.
Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük.
Kétszeresére kelesztjük. Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).
a tésztát lisztezett munkalapra tesszük.
Nagy méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.
A sajtot lereszeljük.
A kolbászt karikákra ,a paradicsomot,paprikát szeletekre vágjuk.
A pogácsa „fészekbe”először reszelt sajtot teszünk,majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta.
A tészta széleit felvert tojással lekenjük,oregánóval megszórjuk.
210 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt szép arany barnára megsütjük.
5 nagy töltött pogácsa sült ki.
2 főre bőven elég.
Nagyobb család duplázza vagy triplázza az adagot!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.