Fél kg darálthús,1db tojás,só ízlés szerint,4-5db nagyobb zöldpaprika,2dl paradicsomlé,fél fej vöröshagyma,kkanál pirospaprika, 1 mkanál örölt bors,1 evkanál olaj,3 evkanál rizs,1 szál zellerlevél,2 kanál olaj és 3evkanál liszt a rántásnak,1 evkanál cukor ízesítésnek.
Köret:1kg burgonya sós vizben megfőzve.
A fél fej hagymát apróra vágom és a kanál olajon üvegesre piritom,kihűtöm.A darálthúshoz adom a megmosott ,lecsepegtetett rizst,só bors,pirospaprika,1db tojás és a kihült hagymát.Összedolgozom egy kanállal és a megmosott kicsumázott paprikákba töltöm,aki nem szereti a paprikát,annak kis húsgombócokat formálok és kb 1l vízbe felteszem főzni.A levét sózom és egy szál zellerzöldet adok hozzá.Amikor a gombócok megföttek,2 kanál olajon ,3 evkanál lisztet megpiritok zsemleszínűre,felengedem paradicsomlével,a gombócokat egy tálba szedem és a levét berántom,egyet forralok rajta,egy kis cukorral ízesítem és rászűröm a gombócokra.Igy selymes,szép leve lesz.Fött burgonyával tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.