Hozzávalók:
kb. 8-10 db zöldpaprika
500 g darált sertéslapocka vagy comb
100 g rizs
1 tojás
1 teáskanál pirospaprika
1 fej hagyma
1 szál zeller zöldje
1 kk majoranna
1 kk bors
1 tk só
1,5 l házi paradicsomlé vagy 3 dl sűrített paradicsom (egy kis üveg)
1 evőkanál zsír vagy 2 evőkanál olaj
1 evőkanál finomliszt
4-5 evőkanál cukor (Mert édesen szeretjük )
Elkészítés:
A paprikákat kicsumázom . A darált húst összekeverem a tojással, az enyhén előfőzött rizzsel,az enyhén megdinsztelt hagymával , pirospaprikát, borsot majorannát és sót teszek bele. Meg kell kóstolni, elég sós-e, mert a tányéron már nem lehet sózni, és nem jó, ha sótlan.
Beletöltöm a paprikákba és egy fazékba teszem őket. Ha marad ki töltelék abból gombócot készítek és úgy teszem közé azt is . A paradicsomlevet megsózom. Ha nincs paradicsomlevem, akkor a sűrített paradicsomot vízzel felengedem, elkeverem, sózom. Beleteszem a cukrot is,és a szál zeller zöldet ráöntöm a paprikákra. Ha felforrt, lefedem, és 1 órán át főzöm. Néhányszor rázogatom forgatom kevergetni nem nagyon jó mert a paprika szétreped . Közben a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítek, hagyom kihűlni, így biztosan nem lesz csomós. 1 óra múlva a rántást kevés vízzel felengedem és a paprikákra öntöm. Rázogatással, forgatással oszlatom el. Zeller zöldet kilehet dobni belőle. Még 5 percig forralom. Finom étel nagyon szeretjük .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.