1kg darált sertéshús
2fej vöröshagyma
1gerezd fokhagyma
1.5 marék rizs
2tojás
2 sűrített paradicsom konzerv
zsír
liszt
só,bors,cukor,pirospaprika
petrezselyem és zellerzöld
A darált húshoz hozzáreszelem a kétféle hagymát. Beleteszem a félig megfőzzött rizst,a tojást,sót,borsot,pirospaprikát és a petrezselyemzöldet. Jól összegyúrom egy pár paprikát megtöltök vele. A maradékból gombócokat formázok egy nagy lábosba leteszem és forrásban lévő vízzel felöntöm. Ez azért jó,mert hirtelen a forróvíz összekapja a gombócokat. Hozzáteszek pár szál zellerzöldet és puhára főzöm. Amíg ez megtörténik zsírral liszttel rántást készítek,amihez hozzákeverem a sűrített paradicsomot. Ezt azután a gombócokhoz adom és a legvégén megcukrozom. Friss fehér kenyérrel a legjobb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.