9 db szép húsos TV paprika
50 dkg darált hús
20 dkg rizs
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter paradicsomlé
kevés cukor
só
őrölt bors
pirospaprika
1-2 ek. olaj
A paprikákat kicsumázom és alaposan megmosom, majd hagyom lecsepegni. Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vagdalom és kevés olajon kicsit megpirítom. Egy tálba beleteszem a darált húst, majd hozzáadom a szűrőben alaposan megmosott és lecsöpögtetett rizst. Jöhet mellé a pirított hagyma-fokhagyma keverék, és ízlés szerint befűszerezem. Én mindig megkóstolok egy picit a töltelékből, mert csak így tudom biztosan, hogy mindenből a megfelelő mennyiség került bele. Ha jó az ízvilág, jöhet a töltés. A paprikákba egyenként beleadagolom a tölteléket, de nem nyomkodom túl tömöttre, hiszen a rizsnek hely kell, mert főzés közben a szemek megduzzadnak. A betöltött paprikákat egy lábosba rendezem, ráöntöm a cukorral és sóval időközben beízesített paradicsomlevet, majd takarék lángon felteszem főni. Kb. 40-50 perc alatt fő készre, addigra a paradicsomlé is kellően besűrűsödik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.