Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Töltött paprika

felvitel dátuma: 2011-08-31 17:01:32       mai nézettség: 1       nézettség: 2012
részletes recept
Töltött paprika
Hozzávalók 4 személyre:

8 db közepes paprika

1/2 kg darált sertéshús

1 db tojás

20 dkg rizs

2 fej vöröshagyma

1 db zeller gumó vagy zeller zöld

30-40 dkg paradicsompüré

2 evőkanál pirospaprika

őrölt bors

1 dl étolaj

3-4 evőkanál liszt

cukor ízlés szerint

 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A paprikákat kicsumázzuk. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk. A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A zellert megtisztítjuk, négybe vágjuk.

 Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, apróra vágott hagymával, 1 evőkanál pirospaprikával, sóval és a borssal. A masszával betöltjük a paprikákat. Sós vízben feltesszük főni a zellerrel és egy fej vöröshagymával. Kis lángon főzzük kb. 30-40 percig. Kiemeljük a paprikákat, zellert és a hagymát. A főző lébe belekeverjük a paradicsompürét. Rántást készítünk az olajból, lisztből. A tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál pirospaprikát és berántjuk vele a paradicsomos levet, ha szükséges cukorral ízesítjük. Visszatesszük a paprikákat és hagyjuk egyet forrni.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*