8 db. közepes krumpli
20 dkg. bacon szalonna
40 dkg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
3 ek. olaj,zsír,ki mit használ
50 dkg sertéshús(darált)
1 tk. kakukkfű
1 db. tojás
15 dkg reszelt sajt
kb.2 dl. tejföl (1 kis dobozos)
pár szál petrezselyemzöld
A burgonyát tegyük vízbe, jól kefélgessük meg, majd forró sós vízben főzzük kb 20-25 percig, de arra vigyázzunk, hogy ne főjön túl puhára, mert akkor szétesik.
Ekkor a sütőt kapcsoljuk be 200 fokra.
Amikor kész, kiszedjük a vízből, ha langyosra hűlt, kettévágjuk (hosszában)és a belsejét kikaparjuk.
A húst, ha nem daráltat vettünk, daráljuk le, a felkockázott szalonnát serpenyőben az olajon kezdjük sütni, majd 1-2 perc után tegyük bele a szintén kockára vágott vöröshagymát, együtt pároljuk tovább, majd a darált húst is hozzáadva, állandóan kevergetve kicsit süssük meg.
Sóval. borssal kakukkfűvel ízesítjük, majd a kivájt burgonya kikapart belsejét is hozzáadva együtt pirítjuk 1-2 percig, végül tegyük bele a tojást, a reszelt sajt 3/4-ed részét, keverjük össze, ha kell ízesítsünk utána.
Egy jénai edényt, vagy tepsit, kenjünk ki zsiradékkal, a fél burgonyacsónakokat töltsük meg a töltelékkel, mindegyik tetejére tegyünk egy-egy kiskanál tejfölt, szórjunk rájuk petrezselyemzöldet, végül a maradék sajtot osszuk el a tetejükön.
Az előmelegített sütőbe tesszük, kb.25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.