Nagyon guszta!Kipróbálom!Köszi!
1kg sertés darálthús
(lehet pulya,csirke vagy marha esetleg nyúlból is)
4 nagy szelet kenyér
3 tojás
2 nagy fej hagyma
só,bors majoranna
fokhagyma ízlés szerint
0.5kg csiperke gomba(jó más fajta is)
1 evőkanál őrölt piros paprika
1 csokor petrezselyemzöld
Kb. 2,5kg krumpli
Gombát cikkekre szeljük megpároljuk , petrezselymet apróra vágjuk a kenyeret vízben áztatjuk ha megpuhult kinyomkodjuk belőle a vizet és a hozzávalókból fasírtot gyúrunk.Annyi fokhagymával,borssal és sóval ahogy szeretjük,szánk íze szerint.
Majd a krumplit megpucoljuk .ha lehet ne apró krumpli legyen, tisztítás után félbe vágjuk és késsel egy kis mélyedést vájunk a fél krumplikba. Kicsit besózzuk őket,beletöltjük a fasírt masszánkat,amíg a massza vagy a krumpli el nem fogy. Amit kivájtunk azt is rátesszük a tepsibe a töltött krumplikra,finomra megsül.
Beteszem a sütőbe.Nem szoktam a tepsibe sem zsírt sem olajat tenni ,csak egy kis vizet és fólia alatt párolom majd az utolsó 15-20 percben pirítom.
Finom savanyúsággal tálalom! JÓ étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.