Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Töltött kel baconba tekerve

felvitel dátuma: 2013-09-24 21:24:56       mai nézettség: 1       nézettség: 2780
részletes recept
Töltött kel baconba tekerve
Hozzávalók 4 személyre:

4 db nagy kelkáposzta levél,
1 közepes vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
50 dkg darált hús, főtt  rizs ízlés szerint, ez ki is maradhat, 20 dkg füstölt szalonna,
,
bors,
szerecsendió,
1 cs. bacon szalonna

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Kelkáposzta leveleket sós vízben 1-2 percig főzzük, leszűrjük.
Ha kihűlt a nagy ereket kivágjuk belőle.
Vöröshagymát üvegesre párolunk, szalonna kisült zsírján, 1 gerezd fokhagyma, majd beletesszük a darált húst, bors, , szerecsendió és készre
pároljuk.
Én ebbe most tettem egy kis főtt rizst is.
Kiterítjük a kel leveleket, rátesszük a tölteléket és szorosan feltekerjük.
A végén baconba tekerjük, jénaiba tesszük és közepes hőn addig sütjük, amíg a szalonna megpirul rajt

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*