· 1 kg körüli karfiol
· 20 dkg túró
· 2 dl tejföl
· 1 csokor kapor lehet szárított is
· 20 dkg gépsonka
· 5 dkg vaj
· 2 ek liszt
· 3 dl tej
· 10 dkg reszelt sajt
· 1 tk só
1. A karfiolt sós vízben megfőzzük , majd leszűrjük óvatosan,ne törjön össze a rózsája , hűlni hagyjuk. Míg a karfiol hűl, a túrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral.
2. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal.
3. Vékonyra szelt gépsonkával borítjuk.
4. A tejfölös túró kétharmadát rátesszük.
5. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét és megint gépsonkát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös túrót.
6. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését.
7. A vajból a liszttel besamel mártást készítünk, felöntjük a tejjel és simára keverjük Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot és az egészet a karfiolra öntjük.
8. Forró sütőbe téve, közepes lángon megsütjük.20-25 perc alatt megsül .
Jó étvágyat hozzá ,nagyon finom ízletes különleges étel .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.