Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Töltött karfiol Besamel mártással leöntve (sütőben

felvitel dátuma: 2013-07-16 13:06:13       mai nézettség: 1       nézettség: 2025
részletes recept
Töltött karfiol Besamel mártással leöntve (sütőben
Hozzávalók 4 személyre:

·         1 kg körüli  karfiol

·          20 dkg  túró

·          2 dl  tejföl

·          1 csokor kapor lehet szárított is

·         20 dkg  gépsonka

·          5 dkg vaj

·         2 ek liszt

·         3 dl tej

·         10 dkg reszelt  sajt

·          1 tk  só

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

1.     A karfiolt sós vízben megfőzzük , majd leszűrjük óvatosan,ne törjön össze a rózsája , hűlni hagyjuk. Míg a karfiol hűl, a túrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral.

2.    A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal.

3.    Vékonyra szelt gépsonkával  borítjuk.

4.    A tejfölös túró kétharmadát rátesszük.

5.    Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét és megint gépsonkát  rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös  túrót.

6.    A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését.

7.    A vajból a liszttel besamel mártást  készítünk, felöntjük a tejjel és simára keverjük Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot és az egészet a karfiolra öntjük.

8.    Forró sütőbe téve, közepes lángon  megsütjük.20-25 perc alatt megsül .

 

Jó étvágyat hozzá  ,nagyon finom  ízletes különleges étel .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*