Hozzávalók:
3 db újkaralábé
40 dkg darált sertéshús
10 dkg rizs
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 evőkanál olaj
1 kiskanál cukor /elhagyható/
1 cs. petrezselyem
1+1 teáskanál liszt
1 kis pohár tejföl
só és őrölt bors, ízlés szerint
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál ételízesítő /elhagyható
Elkészítése:
Azért készítem így, hogy egyszerűbb legyen, és mert állandóan kifordultak a töltelékek!
A karalábékat meghámozom és kockára vágom. A leveleket megmosom és leforrázom.
A hagymákat apróra vágom, a rizs megmosom.
A húshoz hozzáadom a hagymákat, a tojást, a rizst, a sót és borsot és jól elkeverem, majd megtöltöm a leveleket, a többi húsból gombócokat formázok.
Az olajjal és 1 kanál liszttel vékony rántást készítek, a tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem, majd a tűzre visszatéve beleszedem a felkockázott karalábét és néhányszor megkeverve kicsit megpirítom. Ezt követően felöntöm kb. 2 dl vízzel, esetleg húsleves alaplével, sózom, borsozom, ételízesítőt és a cukrot is hozzáadom. Ha felforrt belehelyezem a töltelékeket és kb.40-50 percig /amíg a rizs megpuhul/főzöm. Közben a tejföllel és az 1 kanál liszttel elkészítem a habarást, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.
A megfőtt gombócokat kiszedem, helyet csinálva a habarásnak és hozzákeverem a habarást,
összeforralom, visszaszedem a töltelékeket és ismét forralok rajta egyet, majd az apróra vágott petrezselyemmel megszórom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.