Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » töltött karalábé /másképp/

felvitel dátuma: 2012-05-20 12:15:04       mai nézettség: 1       nézettség: 4164
részletes recept
töltött karalábé /másképp/
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

3 db újkaralábé
40 dkg darált sertéshús
10 dkg rizs
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 evőkanál olaj
1 kiskanál cukor /elhagyható/
1 cs. petrezselyem
1+1 teáskanál liszt
1 kis pohár tejföl
és őrölt bors, ízlés szerint
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál ételízesítő /elhagyható

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Elkészítése:


Azért készítem így, hogy egyszerűbb legyen, és mert állandóan kifordultak a töltelékek!
A karalábékat meghámozom és kockára vágom. A leveleket megmosom és leforrázom.
A hagymákat apróra vágom, a rizs megmosom.
A húshoz hozzáadom a hagymákat, a tojást, a rizst, a sót és borsot és jól elkeverem, majd megtöltöm a leveleket, a többi húsból gombócokat formázok.
Az olajjal és 1 kanál liszttel vékony rántást készítek, a tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem, majd a tűzre visszatéve beleszedem a felkockázott karalábét és néhányszor megkeverve kicsit megpirítom. Ezt követően felöntöm kb. 2 dl vízzel, esetleg húsleves alaplével, sózom, borsozom, ételízesítőt és a cukrot is hozzáadom. Ha felforrt belehelyezem a töltelékeket és kb.40-50 percig /amíg a rizs megpuhul/főzöm. Közben a tejföllel és az 1 kanál liszttel elkészítem a habarást, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.
A megfőtt gombócokat kiszedem, helyet csinálva a habarásnak és hozzákeverem a habarást,
összeforralom, visszaszedem a töltelékeket és ismét forralok rajta egyet, majd az apróra vágott petrezselyemmel megszórom.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*