Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Töltött karalábé!!!!!

felvitel dátuma: 2012-04-22 10:57:15       mai nézettség: 1       nézettség: 1109
részletes recept
Töltött karalábé!!!!!
Hozzávalók 4 személyre:

 

40 dkg darált sertéshús
8 db kissebb karalábé
1 fej hagyma
12 dkg rizs
2 db tojás
bors
6 dl tej
3 púpos ek liszt
4 dkg zsír
2 dl tejföl
1 kis csokor petezselyemzöld
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

 

Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, egy fakanálnyi zsíron megdinszteljük
A rizst hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük
A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a dinsztelt hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót
A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen
A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk
A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad a töltelékből,ez előre leforázott karalábélevelekben töltjük vagy gombócokat formálunk belölük
Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat,töltelékeket!!!! közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 6 dl tej és 6 dl víz keverékével, beleszórunk kicsi  sót és feltesszük főni.
A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele.
A petrezselymet felaprítjuk.
Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult (kb 50 perc alatt), szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.
Rántás : a lisztet a zsírral világos zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük kb 3 dl hideg vízzel és berántjuk a szószt.
Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket
Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*