Heni, ez isteni!!!!!!!Legkozelebb így fogom fozni!!!!
Paleozok, ezért rizs nélkül készítem, próbáld ki Te is.
A káposztát és a káposztafejet jól megmosom, majd kicsavarom, a fejet leveleire bontom és a vastagabb erezetet levágom róla. A hagymát megpucolom és apró kockára vágom, zsíradékon megpirítom és tört paprikával összekeverem. Ez kerül a lábos legaljára, majd a legtetejére. A darálthúst a fűszerekkel összeállítom, rizst nem teszek bele. A lábos aljára öntöm a fele paprikás hagymás zsírt, majd az apró káposztából egy sort helyezek rá, öntök rá kis vizet. A káposztalevélbe megtöltöm a húst és feltekerem, majd sorba elhelyezem a lábosba. Rakok közé babérlevelet, egész borst és szalonnadarabokat, sonkadarabokat. Szoktam oldalast is tenni közé, most nem volt itthon. A füstölt dolgok viszont jó ízt adnak az ételnek. Mikor egy sort kiraktam, rádobálok egy kis apró káposztát, majd megint egy sor és megint az aprókáposzta, ráöntöm a maradék hagymás zsírt és pici levet teszek még rá. Lefedem a lábost és közepes lángon felteszem főni, majd mikor picit felforr, akkor lejjebb veszem a lángot. Készre főzöm, nem kavargatom, néha megrázom a lábost, akkor nem ég oda az alja.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.