Hozzávalók töltelékhez:
25 dkg darált pulykacomb
1 dl rizs
1 db vöröshagyma
1 db tojás
½ dl forró víz
2.kk pirospaprika
só
további hozzávalók:
7-8 káposzta levél
½ kg savanyúkáposzta
1 vöröshagyma
babérlevél
bors
borsikafű
2-3 ek. olivaolaj
tejföl
A hagymát megtisztítjuk és apróra daraboljuk, majd olajon kicsit megfonnyasztjuk.,
A rizst alaposan megmossuk és félpuhára főzzük, leszűrjük.
A hagymát, darált húst, összekeverjük a rizzsel, beletesszük a pirospaprikát, ízlés szerinti sót, a tojást és az egész masszát alaposan összekeverjük.
A káposztalevelekbe beleteszünk annyi tölteléket, hogy be tudjuk tekerni.
A hagyma másik feléhez hozzáadunk 1-2 kk. pirosparikát, a lábas alját kibéleljük savanyú káposztával és rátesszük az elkészített töltelékeket. Beletesszük a babérlevelet, a töltelékeket lefedjük káposztával. Kevés vizet adunk hozzá és kb.50 perc alatt, lassú tűzön készre főzzük, vagy inkább pároljuk.
A végén pici rántást készíthetünk (én nem rántottam be)
Tálalásnál tehetünk rá tejfölt.
(A káposztát felhasználás előtt célszerű megvizsgálni, ha nagyon savanyú, akkor érdemes kicsit lemosni)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.