Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Töltött káposzta pulykából

felvitel dátuma: 2014-04-03 20:49:53       mai nézettség: 1       nézettség: 1461
részletes recept
Töltött káposzta pulykából
Hozzávalók 2 személyre:

Hozzávalók töltelékhez:

25 dkg darált pulykacomb

1 dl rizs

1 db vöröshagyma

1 db tojás

½ dl forró víz

2.kk pirospaprika

további hozzávalók:

7-8 káposzta levél

½ kg savanyúkáposzta

1 vöröshagyma

babérlevél

bors

borsikafű

2-3 ek. olivaolaj

tejföl

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apróra daraboljuk, majd olajon kicsit megfonnyasztjuk.,

A rizst alaposan megmossuk és félpuhára főzzük, leszűrjük.

A hagymát, darált húst, összekeverjük a rizzsel, beletesszük a pirospaprikát, ízlés szerinti sót,  a tojást és az egész masszát alaposan összekeverjük.

A káposztalevelekbe beleteszünk annyi tölteléket, hogy be tudjuk tekerni.

A hagyma másik feléhez hozzáadunk 1-2 kk. pirosparikát, a lábas alját kibéleljük savanyú káposztával és rátesszük az elkészített töltelékeket. Beletesszük a babérlevelet, a töltelékeket lefedjük káposztával. Kevés vizet adunk hozzá és kb.50 perc alatt, lassú tűzön  készre főzzük, vagy inkább pároljuk.

A végén pici rántást készíthetünk (én nem rántottam be)

Tálalásnál tehetünk rá tejfölt.

(A káposztát felhasználás előtt célszerű megvizsgálni, ha nagyon savanyú, akkor érdemes kicsit lemosni)

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*