Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Töltött káposzta Kata módra

felvitel dátuma: 2017-04-10 22:29:42       mai nézettség: 1       nézettség: 1194
részletes recept
Töltött káposzta Kata módra
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók:
1,40 dkg édes káposzta
kb 3 liter víz
2 ek só
1 ek ecet

Töltelék:
80 dkg darált hús 
3ek. nagy szemű zabpehely
1 nagy ek. só
1 ek. őrölt bors
1 nagy ek. pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma kockára vágva
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A vizet feltesszük főni az ecettel és a sóval,majd a káposzta torzsáját kivágjuk, forró vízbe tesszük,1-1 perc elteltével megforgatjuk a vízben és a megpuhult nagyobb leveleket húsvillával leszedjük,a maradékot is kivesszük egyben,amit majd laskára vágunk,ha kihűlt. 
A káposztalevelekről éles késsel levágjuk a kordát .(középen futó vastag részt)

Elkészítés:
A húshoz adjuk az összes hozzávalót és jól összedolgozzuk,majd megtöltjük a káposztaleveleket. 
Az egyben maradt káposztadarabot összevágjuk laskára,a felét a fazék aljára szórjuk,majd egy kis kaporszárat rakunk bele és erre jönnek a töltelékek,végül a maradék felaprított káposzta.
Annyi vízzel öntjük fel,hogy ellepje a káposztákat,feltesszük főni,kb.40 perc elég.
Én nem szoktam semmit rátenni(rántás stb.) Nagyon finom,főleg a kapor különleges finom ízt ad az ételnek,soha nem hagynám ki. 
Tálaláskor adhatunk hozzá bőven tejfölt.
Jó étvágyat hozzá!
Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*