Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » töltött káposzta cserépfazékban

felvitel dátuma: 2012-12-26 08:45:12       mai nézettség: 1       nézettség: 2733
részletes recept
töltött káposzta cserépfazékban
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

0.5 kg darált hús
1 fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
2 tojás
8-10 dkg rizs
, őrölt bors, babérlevél
1 kg szálas savanyú káposzta
1 kisebb fejes káposzta /nem savanyított/
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg füstölt tarja
20 dkg szeletelt baconszalonna
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
őrölt pirospaprika

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

Én mázas cserépfazékban készítem.
A fejes káposztából tetszés szerint néhány levelet lefejtek és sós vízben kissé megfőzöm, majd a főzővízből kiszedem és lecsepegtetem. A füstölt tarjából kb 5 dkg-ot apró kockára vágok, a többit ujjnyi vastag szeletekre, a kolbászt karikára vágom. A húst az apróra vágott hagymával, fokhagymával, tojással, sóval, borssal és a felkockázott tarjával összekeverem és gombócokat készítek belőle. Néhány gombócot az előkészített káposztalevélbe göngyölök.
 A cserépedény aljára fektetem a baconszalonnát, majd a szálas káposztából egy réteget teszek rá. Erre kerül néhány karika kolbász és néhány szelet tarja, majd a gombócok következnek vegyesen. Erre ismét egy réteg apró káposztát teszek, majd a tarja és a kolbász másik felét is rátéve,
 ismét a gombócok következnek. A végén káposzta kerül a tetejére, amit megszórok, vagy darálok rá őrölt borsot és babérlevelet is szórok rá. Platnira téve felteszem főni és közben elkészítem a rántást az olajjal és a liszttel, pirospaprikával. Ezt a káposztára öntöm, majd adok hozzá vizet, vagy káposztalét. A forrás után kis lángon, 2-3 órát főzöm.
Tálalásnál kenyér és tejföl kínálható hozzá!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*