Hozzávalók:
0.5 kg darált hús
1 fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
2 tojás
8-10 dkg rizs
só, őrölt bors, babérlevél
1 kg szálas savanyú káposzta
1 kisebb fejes káposzta /nem savanyított/
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg füstölt tarja
20 dkg szeletelt baconszalonna
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Én mázas cserépfazékban készítem.
A fejes káposztából tetszés szerint néhány levelet lefejtek és sós vízben kissé megfőzöm, majd a főzővízből kiszedem és lecsepegtetem. A füstölt tarjából kb 5 dkg-ot apró kockára vágok, a többit ujjnyi vastag szeletekre, a kolbászt karikára vágom. A húst az apróra vágott hagymával, fokhagymával, tojással, sóval, borssal és a felkockázott tarjával összekeverem és gombócokat készítek belőle. Néhány gombócot az előkészített káposztalevélbe göngyölök.
A cserépedény aljára fektetem a baconszalonnát, majd a szálas káposztából egy réteget teszek rá. Erre kerül néhány karika kolbász és néhány szelet tarja, majd a gombócok következnek vegyesen. Erre ismét egy réteg apró káposztát teszek, majd a tarja és a kolbász másik felét is rátéve,
ismét a gombócok következnek. A végén káposzta kerül a tetejére, amit megszórok, vagy darálok rá őrölt borsot és babérlevelet is szórok rá. Platnira téve felteszem főni és közben elkészítem a rántást az olajjal és a liszttel, pirospaprikával. Ezt a káposztára öntöm, majd adok hozzá vizet, vagy káposztalét. A forrás után kis lángon, 2-3 órát főzöm.
Tálalásnál kenyér és tejföl kínálható hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.