Szép "családi"adag!!Istenien hangzik!
3 kg sertés darált hús
2kg baromfi hús ( pulyka )
füstölt hús,
5 kg savanyú káposzta+ apró .
Fűszerek:
só
bors
kömény (őrölt)
fokhagyma bőven (" fej),
vöröshagyma 2 fej
olaj
pirospaprika ami igazán legyen piros
A hagymát megpárolom olajon mikor kihül hozzáteszem a darált húshoz.
Befűszerezem és egy éjszakát hagyom hogy az ízek összeérjenek.
Egy nagy fazék aljára teszek aprókáposztát arra szórok pirospaprikát majd füstölt húst.
Betöltöm a húst a levelekbe. majd aprókáposztával lefedem, rárakom az esetleg megmaradt leveleket is.
Felöntöm vízzel és puhára főzöm.
Most tapasztaltam hogy amennyi húst veszek annyi kiló káposzta szükséges hozzá!
Ez elég nagy mennyiség,de én öt emberre főzök.
Ebből azért marad ki sok amit lefagyasztok és később fogyasztunk el!Külön töltök baromfi hússal is mivel a párom nem eszi a disznóhúst!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.