Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Töltött káposzta, ahogy én készítem.

felvitel dátuma: 2012-12-30 21:25:52       mai nézettség: 3       nézettség: 930
részletes recept
Töltött káposzta, ahogy én készítem.
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók: 1 kg. sertés oldalas, fél kg. darált sertés hús, 4 szelet füstőlt sonka, 2 marék rízs, 2 tojás, , bors.1 kanál zsír, és annyi liszt, hogy vékony rántást kapjunk. 1 teáskanál őrőlt piros peprika.

 

tetejére tejfől.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Elkészítés: az oldalast elkészítem pörköltnek, de teljesen nem főzöm meg. A sonka szeleteket is megfőtöm kicsit, hogy a kimenjen belőle. Ha minden elkészült , a savanyú káposztát kiáztatom. A darált húst a tojással a rizzsel, és a fűszerekkel jól össze keverem, és gombócokat csinálok belőle.Egy lábas aljáre teszem a káposztát, ráöntöm a pörköltös oldalast, káposzta, majd a gombócok. Én nem csavarom levélbe, mert nem szeretjük.Tetejét betakarom káposztával, és ráteszem a sonka szeleteket.

Egy lábasba teszem a zsírt, és rózsíszín rántést készitek, beleteszem az őrőlt paprikát, és annyi vízet, hogy a káposztát ellepje. nem szebed keverni, csak rázogatni. Kb. 40 perc alatt kész.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*