1.kg -Savanyu leveles káposzta , vágott káposzta,
80.dkg. daráltús /lehet vegyesen ,sertés,marha /
10. dkg. -rizsa /dara/
1. kg.-füstölt csülök,
70. dkgfüstölt kolbász,
so,őröltbors.édes pirospaprika,
vegeta, majoránna
paradicsomlé,vagy süritett paradicsom
tojás / el is hagyhato /
5-6-cikk - fokhagyma,
1 drb. -vöröshagyma,
1 . kisdoboz teföl.
liszt, olaj / zsir /
Ha nagyon savanyu a káposzta 1 x leöblitjük hideg vizzel /én nem szoktam,ugy szeressük ha jo savanyu /.
Káposztalevelekröl levágjuk a vastagabb ereket.
A darálthust izlés szerint befüszerezzuk : so, bors paprika, fokhagyma, kis majoranna, hozzákeverjük a rizst vagy a darát ki mit szeret.
Jol összekeverjük.
- majd az előre elkészitett leveleskáposztába egy fél maréknyit beletöltünk, és betekerjük.
/természetesen a káposzta levéltöl is függ,hogy milyen nagy./
Az elkészitett lábas aljába beletesszük a vágott káposztát, erre kerül felváltva a kockára vágott füstölt csülök, darabokra vágott kolbász, a töltött káposzta és addig folytatjuk a müveletet mig elnem fogynak.
Majd erre kerül ismét a vágott káposzta.
Felöntjük vizzel rátesszük a paradicsom levét befüszerezzük, so, bors, vegeta, majoranna, fokhagyma aprora vágva .
Majd puhára főzzük kb 60 -70 percig.
Közben többször megrázogatjuk a lábast, keverni nem szabad.
Amikor megvan, készitünk egy gyenge rántást, és berántjuk vele a káposztát.
Még egy kicsit hagyjuk, mig összefö,é s készen is vagyunk vele.
Majd tálaljuk, tányérra tesszük, aki szereti tehet a káposzta tetejére finom tejfölt is.
Jo étvágyat kivánok hozzá.
- Akinek tetszik a recept kérek egy liket vagy egy tetszik gombot
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.