Már a látványától is jóllakok, gyonyoru és nagyon finom. De Toled ez természetes!!!!!!!!!
2 kg savanyú káposzta
20 db savanyított káposta levél /vagy fejes káposzta leforrázva /
1,20 dkg darált sertéshús
20 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg rizs
2 db tojás
5 fej vöröshagyma
1 ek őrölt fekete bors
3 ek.pirospaprika
só
4-5 db babérlevél
Előkészítés: A rizsből a szokásos módon párolt rizs főzünk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A káposztalevél vastag ereit kivágjuk. A káposztát ha nagyon savanyú átmossuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, ráteszünk három fej apróra vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés vízzel felöntjük. Beledobjuk a babérlevelet. A darált húst összedolgozzuk a kihűlt rizzsel, sóval, borssal, pirospaprikával, két fej apróra vágott hagymával és a két egész tojással. Betöltjük a leveleket és rétegezve rátesszük a tölteléket, káposztát úgy, hogy a tetejére apró káposzta kerüljön. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kis lángon másfél-két órát főzzük.
Friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Már a látványától is jóllakok, gyonyoru és nagyon finom. De Toled ez természetes!!!!!!!!!
Nagyon jó most tanultam megint!A hús részét én is így készítem,az aprókáposztás rész összeállítása nagyon jó tulajdonképpen ilyen magyaros ízesítés!
A sertéshús nem az én világom, de mindig elájulok a kajáid látványától! Mint mindig, most is nagyon guszta:)
Nagyon szépen köszönöm!!Aranyosak vagytok!!:)))
Hü ez nagyon finom
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.