Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Töltött káposzta

felvitel dátuma: 2011-02-06 11:36:35       mai nézettség: 1       nézettség: 2748
részletes recept
Töltött káposzta
Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg darált sertéshús

  • 30 dkg sertés lapocka kockázva

  • 30 dkg füstölt oldalas

  • 1 db tojás

  • 8 dkg rizs

  • 10 dkg füstölt szalonna

  • 1 kg savanyú káposzta

  • 8 db savanyú káposzta levél

  • 2 fej vöröshagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 2 dl tejföl

  • őrölt bors

  • majoránna

  • pirospaprika

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, egyik fej vöröshagymát pépesítve, a tojást, a fűszereket és mindezt jól összegyúrjuk. A káposzta levelek ereit kivágjuk, ha nagyon savanyú lenne, kicsit átmossuk és megtöltjük a masszával. Kis hengerekké formáljuk, végeiket bedugdossuk.

A savanyú káposztát apróra vágjuk, ha kell, átmossuk és három részre osztjuk. Egy 4,5 l-es, 20 cm-es AMC alapelem aljára terítünk egy réteg savanyú káposztát. Ha szükséges, enyhén sózzuk, de vigyázzunk vele, mert a füstölt oldalas is sós lehet. Erre a rétegre tesszük a megtöltött káposzta leveleket, majd a fölszeletelt füstölt oldalast. Ismét egy réteg káposzta következik, majd a kockákra vágott lapocka. Ezt sózzuk, borsozzuk. Az egészet befedjük a megmaradt savanyú káposztával.

A füstölt szalonnából csinos kakaskákat készítünk, egy mélyebb AMC alapelemet előmelegítünk az első piros jelzésig és a kakaskákat jól megpirítjuk benne. Mikor szép pirosra sültek, tányérra szedjük őket és visszamard zsírjukon megpirítjuk a másik fej pépesített hagymát és fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel és az összerakott káposztára öntjük. Annyi legyen a hagymás-paprikás folyadék, hogy majdnem ellepje, de valamivel a szintje alatt maradjon.

Sima fedőjével lefedjük és magas hőfokon a visiotherm középső állásáig melegítjük. Ekkor fedőjét átcseréljük a gyorsfőzőfedőre, lezárjuk és 30 percig turbó fokozatban, nagyon alacsony hőfokon főzzük. A gyorsfőzőfedő felnyitása után mély tálra rendezzük, tetejére tesszük a szalonna kakaskákat. A tányéron tejfölözzük.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.amcrajongok.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Etelka Jojart 2011 február 17

Imádom a hús ételeket,mindenféle formában,nincs olyan nap, hogy ne legyen húsóbálni,Mert nagyon jól néz ki,Fincsi:)))

0/10 Zsuzsa 2011 február 20

Éljenek a ragadozók!

10/10 Kriszta 2012 november 12

Töltött káposzta? Imádom!

10/10 anci 2012 december 31

Ezt a töltött káposztát főztem meg tegnap! BUÉK mindenkinek, aki ugyanezt főzi!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*