Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 16 péntek Mózes, Botond névnapja

Főoldal » Töltött káposzta!

felvitel dátuma: 2012-01-29 12:46:47       mai nézettség: 1       nézettség: 745
részletes recept
Töltött káposzta!
Hozzávalók 6 személyre:

3 fej savanyúkáposzta (ha nincs akkor friss)

vágott káposzta
1 kg sertés darálthús 
20 dkg rizs 
1 fej hagyma 
, bors, nagyon kevés pirospaprika 
csombor, kapor (csombor helyett lehet borsikafüvet)
füstölt karaj vagy császárszalonna

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst és kevés ideig pirítjuk.Amikor készen van hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk, de csak diszkréten, nem fontos, hogy piros legyen. Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad
A fazék aljára hulladék leveleket tehetünk, a vágott káposztát ketté osztjuk, felét az aljára tesszük és elrendezzük a töltelékeket. A tetejére tehetjük a füstölt húst, bőven megszórjuk a tetejét csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feletöltjük vizzel, kb 2 óra alatt készre főzzük.

Ha friss káposztából készitjük azt előre megforrázzuk a leveleket másképp nem lehet a tölteléket becsomagolni mert törik

A külső leveleket töltjük a belsőket pedig amelyek kisebbek apróra vágjuk!!!

Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 melinda magdolna 2012 január 29

en is igy szoktam!!!!!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*