A tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 3 tojás sárga, 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só, 2,5 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja
A mákos töltelékhez: 10 dkg mák, fél dl tej 1 vanília cukor, 3 ek cukor10 dkg sütőtök reszelve
A kakaós fonathoz:citromhéj, 1 ek kakaópor, 1-2 ek tej ,vörös áfonya 2-3 dkg
3. fonathoz: 3 db alma lereszelve ,pici fahéj,1 evőkanál búzadara .2 evőkanál cukor .
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. Három részre vágjuk, és mindegyiket gombócoknak kidolgozzuk. Egy részbe beledagasztunk egy evőkanál tejben feloldott kakaót. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük mindhárom tésztát. Miután megkeltek, lisztezett deszkán egyforma nagyságúra kinyújtjuk őket. Mindegyiket megtöltjük a töltelékekkel, és felcsavarjuk. Az egyikbe a mákosat, a másikba az almát fahéjjal , a kakaós tésztába pedig az áfonyát , és a citromot töltjük bele. Majd összefonjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük.
Felvert tojással lekenjük, mikor rászáradt újra lekenjük, és addig ismételjük, míg a felvert tojás elfogy (szép fényes lesz a teteje), és újra megkelesztjük. Előmelegített sütőben 200 fokon szép aranysárgára megsütjük.30 perc alatt megsül
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.