Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » töltött kacsák

felvitel dátuma: 2011-12-14 19:29:55       mai nézettség: 2       nézettség: 809
részletes recept
töltött kacsák
Hozzávalók 4 személyre:

keményre főzött tojás, mustár, ízvarázs, őrölt bors, fokhagyma granulátum

burgonya, vaj, sárgarépa, petrezselyem levél, szemes bors

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

a kemény tojásokat félbevágjuk a sárgáját egy kis tálkába rakjuk, villával összetörjük mustárral, ízvarázzsal, őrölt borssal, fokhagyma granulátummal, bármivel ízlés szerint ízesitjük

visszatöltjük a tojásokba

egy-két szem apróra vágott krumplit főzünk sósvízben és mellé dobunk egy félbevágott sárgarépát is

amikor a krumpli megfőtt, elzárjuk és leszűrjük, nem baj ha a sárgarépa roppanós marad

a krumplit összetörjük egy kis vajjal, a sárgarépából kis téglalapokat vágunk, a petrezselymet leveleire szedjük

a vajas burgonyából megformázzuk a kacsa fejét két szeme szemes bors, és belenyomjuk a sárgarépa csőröcskéket is

a két petrezselyemlevelet vízbe mártunk lerázzuk és ráragasztjuk a tojásra szárnynak, azért vizezem, mert akkor könyebben hozzátapad a tojáshoz

rakhatjuk salátára, franciasalátára, én orosz hússalátára raktam

 

Szakács: Bedike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Vitai Gabriella 2011 december 14

Nagyon ötletes!Aranyosak!Gratulálok!Húsvétra én is fogok készíteni ilyen kacsákat!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*