Nagyon ó a recept, mintaszerű a fázisképekkel. Gratulálok
1 fiatal pecsenyekacsa,5-6 db krumpli,2 fej hagyma 1 fej fokhagyma,alma,körte,szőllő,szilva,narancs,mazsola ízlés és idény szerint bármennyi és bármilyen gyümölcs ,persze amennyi belefér a nagy sütőtálba. töltelékbe :gomba ,1 zsemle,kevéske csirkemáj,tej,főtt tojás és nyers tojás és sok petrezselyem ezenkívül egy kis szalonna,/el is hagyható/és bor ,só ,bors ,/a pataki tálat hidegvízben be kell áztatni! hideg sütőbe kell tenni !
elkészítjük a tölteléket szokás szerint,a gombát megpároljuk bele az elkapart máj,az összevágott főtt tojás,a tejben áztatott és kicsavart zsemle,petrezselyem,só,bors,és az 1 db felvert tojás ezt összerottyantjuk,kihűlés után a tisztított kacsába töltjük.A tálat kibéleljük szalonnaszeletekkelbeletesszük a kacsát,belerakjuk a félbevágott krumplit.,a vastagon szeletelt hagymákat a kimagozott félbevágott gyümölcsöket kicsit sózzuk borsozzuk, fél -egy deci /fehér v.vörös/bort öntünk rá,beborítjuk szalonnaszeletekkel rá a fedőt -és be a hideg sütőbe .3 -as fokozaton másfél óráig sütjük azután levesszük a fedőt és még félóráig sütjük 4 -es fokozaton.Elég hosszadalmas az előkészítés de isteni finom,bármilyen alkalomra is jó és bármilyen baromfival,sőt nyúlgerinccel combbal is készítettem már.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.