Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Töltött kacsa tejszínes-almás-sajtos burgonyapürév

felvitel dátuma: 2011-04-19 09:55:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1008
részletes recept
Töltött kacsa tejszínes-almás-sajtos burgonyapürév
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 db pecsenyekacsa ( én 2 kiló körülit vettem)
  • Házi Arany szárnyas fűszerkeverék
  • bors, majoranna
  • 4-6 szelet kenyér(toastból biztosan kell a 6) vagy 3 db zsemle
  • máj (nekem benne voltak a zsigerek, de sertés- vagy csirkemáj is jó)
  • 1 db leveskocka
  • 2 db gomba
  • 1 db tojás
  • kacsazsír vagy étolaj ( a múltkori töpi sütésből van egy csomó kacsazsírom:)
  • 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl víz
  • 2 kg burgonya
  • 15 dkg trapista vagy eidami sajt
  • 1 nagy alma (édesebb fajta)
  • 0,5 dl tejszín
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A kacsa

Előző este szárazra töröltem a hápit, majd a szárnyas fűszerkeverék felét és 1 ek majorannát a kiolvasztott zsírban vagy az olajban elkeverjük. Ezzel kivül-belül bedörzsöljük a dögöt.  Egy magas falú tepsibe szintén zsiradékot teszek, bele a kacsa és alufóliával befedem a tetejét. Egész éjszakára hűtőbe teszem.

A töltelék

Másnap reggel elkészítem a tölteléket. Először is felteszem főni a vizet. A vöröshagymát megtisztítom és az aprítóban eldolgozom. Ezután jön bele a tisztított fokhagyma, majd a máj és a fűszerek: szárnyasból 1 kk, egy csipet majoranna, bors. A gombát 4 darabba vágjuk, majd lepirítjuk, végül ezt is az aprítóba tesszük, de nem vágjuk annyira kicsire vele. Amikor felforr a víz, beletesszük a leveskockát és hagyjuk kihűlni. Beletesszük a kenyeret/zsemlét és jól kinyomkodjuk. Ha sok a lé, akkor kiöntjük. Ezután összedolgozzuk az aprítóban lévő keverékkel és a tojással (mivel tojás allergiám van, én ezt kihagytam, kevesebb vízzel csinálom).  Ha szükséges, vízzel még lazíthatjuk, zsemlemorzsával pedig keményebbé gyúrhatjuk. Betöltjük a kacsába és mehet is az egész a sütőbe mellével lefelé. Hároszor átforgattam sütés közben, mert elég rozoga masinánk van:) Közben locsoljuk a zsírjával és szép pirsra sütjük olyan 200 fokon. Természetesen melegítsük elő a sütőt:) Kb. 1 óra kell neki. Az első fél órában legyen rajta az alufólia, majd anélkül süssük ropogósra.

A püré

A burgonyát és az almát megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Feltesszük vízzel főni. Amikor felforrt teszünk bele kb 1 ek vegetát. Ha puhára főtt a burgonya is, akkor a főzőlének kb az 1/3-át hagyjuk meg és krumplitörővel összetörjük (vagy botmixerrel eldolgozzuk). Borsot, reszelt sajtot és tejszínt dolgoztam bele.

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*