Hú ez döfi:) nem volt kétséges a képre ránézve, hogy biztos Te készítetted:) gusztusos nagyon kérhetnék belőle egy falatot, a mellehusa a kedvenc részem.
1 db kacsa / az enyém 3kg /
25 dkg kacsa vagy csirkemáj
20 dkg gomba
15 dkg húsos füstölt szalonna
3 db tojás
2 fej vöröshagyma
2 db szikkadt zsemle
2 dl tej
A tepsibe:
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
A fűszerek:
majoránna
őrölt fekete bors
szárnyas fűszerkeverék
só
petrezselyem zöld
Előkészítés:A kacsát megtisztítjuk,megmossuk.Kívül-belül sózzuk,fűszerezzük.Két darab tojást megfőzünk.A szalonnát,hagymát,májat,gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.A zsemléket tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk.A petrezselymet ha friss apróra vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kisütjük,megdinszteljük rajta a hagymát.Rátesszük a májat,sózzuk,borsozzuk,csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.beletesszük a gombát és addig pároljuk míg elfövi a levét.Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet,zsemléket,kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást. A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük,hústűvel összetűzzük.A kacsát tepsibe tesszük,mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket és négybe vágott vöröshagymákat.Zsiradékot nem csak vizet öntönk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát amíg szép színt kap.
A sütési idő a kacsa méretével változik.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.