- hátszín: 80 dkg
- bacon szalonna: 10 dkg
- sajt: 10 dkg
- sonka: 10 dkg
- gomba: 10 dkg
- steak fűszerkeverék, só: ízlés szerint
- krokett 32 db
- friss zöldség a díszítéshez
félszáraz vörösbor
étolaj a sütéshez
A hátszinhúsból arányos szeletet formálunk ( 2 cm vastag, és középen filéző késsel bevágjuk), enyhén klopfoljuk, és fűszerezzük, 24 órát pácoljuk. ( a bevágott részre is juthat a pácléből )
Az összekevert töltelékkel megtöltjük a hátszínszeletet, és tűző tűvel összefogjuk.
Rostlapon pirosra sütjük mindkét felét.
Majd ízlésesen slégen 3 cm-sre szeleteljük.
Töltelék:
csíkokra vágott bacon szalonnát, sonkát, gombát, és reszelt sajtot, fűszereket jól összekeverjük.
Forró étolajban megsütjük a burgonyakrokettet.
Ital ajánlatunk: testes, száraz vörösbor.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.