8 db közepes fej vörös hagyma, 4db zsemle, 4db tojás, só, bors, delikát, petrezselyem zöld, 4db csirkemáj , de ez elhagyható., kevés zsemlemorzsa, olaj, 15-20dkg trappista sajt vagy füstölt sajt.(a megmaradt hagyma belsejéből használok )
A hagymákat megtisztítom , majd félbe vágom , de lehet egészben is hagyni és a belsejét kiszedem , én késsel szoktam .Egy tepsibe kevés olajat teszek és ezeket ráhelyezem , majd elkészítem a tölteléket.Az alapanyagokat jól összedolgozom és a májat beleaptítom , kevés reszelt sajtott is belekeverek.A hagymák közepébe kiskocka nagyságú sajt darabokat teszek és erre helyezem a kész tölteléket.Mikor ez megvan alufóliával lefedem és előmelegített sütőbe kb 15 prcig sütőm , majd megszórom sajttal és valamilyen fűszersóval ízlés szerint és még visszatolom a sütőbe 5 percre és pici színt adok neki.Hidegen melegen fogyasztható és bármilyen körettel.Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.