· 1/2 kg közepes nagyságú gomba
· 2 db csirkemáj
· 1/2 fej vöröshagyma
· 5 dkg bacon
· 10 dkg krémsajt
· só
· őrölt bors
A panírozáshoz:
· teljes kiőrlésű liszt
· tojás
· rozsos zsemlemorzsa
A sütéshez:
· étolaj
A csirkemájat és a gombaszárakat ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk. A bacont kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a krémsajtot. A májas tölteléket a gombafejekbe töltjük, kettőt-kettőt összefordítunk és bepanírozzuk. Bő olajban közepes tűzön kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köretnek párolt zöldséget és hamis tartárt / ízesített joghurtot/ készítettem mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.