Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Töltött gombafejek csirkemájas, gombás, krémsajtos

felvitel dátuma: 2015-03-15 05:21:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1697
részletes recept
Töltött gombafejek csirkemájas, gombás, krémsajtos
Hozzávalók 4 személyre:

·         1/2 kg közepes nagyságú gomba

·         2 db csirkemáj

·         1/2 fej vöröshagyma

·         5 dkg bacon

·         10 dkg krémsajt

·         só

·         őrölt bors

A panírozáshoz:

·         teljes kiőrlésű liszt

·         tojás

·         rozsos zsemlemorzsa

A sütéshez:

·         étolaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A csirkemájat és a gombaszárakat ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk. A bacont kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a krémsajtot. A májas tölteléket a gombafejekbe töltjük, kettőt-kettőt összefordítunk és bepanírozzuk. olajban közepes tűzön kisütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köretnek párolt zöldséget és hamis tartárt / ízesített joghurtot/ készítettem mellé.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*