16 db közepes méretű gombafej /közel egyforma ha lehet/
30 dkg félzsíros túró
1/2 db póréhagyma
15 dkg sonka vagy füstölt tarja
só
őrölt bors
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
1 ek.tejföl ha szükséges
Előkészítés:A gombafejeket megmossuk,lecsepegtetjük.A túrót áttörjük,A sonkát és a hagymát apróbb kockákra vágjuk.
Elkészítés:A túrót összekeverjük a sonkával,hagymával.Ízesítjük sóval és borssal.Ha száraznak találjuk a tölteléket tegyünk hozzá egy kanál tejfölt.A tölteléket a gombákba töltjük.Kettőt-kettőt "összeragasztunk"a töltelékkel majd duplán bepanírozzuk.Lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk majd újra tojás és végül zsemlemorzsa következik.Azért panírozzuk duplán,hogy a töltelék sülés közben ne folyjon ki.Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.