gomba
lilahagyma
fokhagyma
tojás
sajt
zsemlemorzsa
petrezselemzöld
olaj
A gombafejeket jól megmosom, és a tönkjeit kiszedem. Nem dobom el, hanem apróra felkockázom, csakúgy, mint a lilahagymát és a fokhagymát. A petrezselyemzöldet összevagdalom, és azt is a hagymákhoz, gombához adom. megszórom delikáttal és borssal, és kevés olajat aláöntve megpárolom. Ha már minden puha benne, leveszem a tűzről, és pár perc hülés után beleütöm a tojást, és beleszórok annyi zsemlemorzsát, hogy összefogja a masszát, de ne legyen nagyon kemény. megtöltöm vele a gombafejeket, és reszeltsajtot szórok a tetejére. Tálra teszem, és mikróba téve teljes teljesítményen 6-7 percig párolom.
Közben egszer érdemes kivenni, és leönteni alóla a kiszivárgott vizet.
Elkészíthetjük sütőben is, akor a nedvesség is elpárolog magától.
Pontos adagokat azért nem írtam, mert én is csak úgy szemre-hasra szoktam az adagokat készíteni. Látszik már egyébként az, hogy a gomba mennyiségéhez mérten mennyi hagymára, tojásra, sajtra van szükség.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.