Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 5 hétfő Györgyi, Gotthárd névnapja

Főoldal » Töltött Fonott-kalács

felvitel dátuma: 2013-09-16 07:43:13       mai nézettség: 3       nézettség: 1344
részletes recept
Töltött Fonott-kalács
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta..1kg liszt, 4dkg élesztő, a2,5dkg olvasztott margalin, 15dkg kristálycukor, 2cs vaníliás cukor, 7dl langyos tej, 2e.k zsír, 2db egész tojás

Töltelék::20dkg  darált mák, 2dl tej, 10dkg k.cukor, citromhéj vagy lé, 2cs vaníliás cukor,

20dkg darált dió, 2dl tej, 10dkg k.cukor, 2cs vaníliás cukor, kevés citromhéj,

Tetejére.1db felvert tojás, kevés margarin , porcukor,

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy dagasztótálba tesszük és jól bedagsztjuk , ha ez megvan akkor duplájára hagyjuk kelni , majd egy deszkára kiborítjuk és 3 cipóba osztjuk. Az első cipót is 3 részre osztjuk és kinyújtjuk kis téglalap alakúra , majd megtöltjük egyenként.  .A tölteléket egy edényben (mákot a tejben)megfözzük és hozzáadjuk a hozzávalókat .Mikor megvannak töltve a rudacskák ekkor összefonjuk és tepsibe tesszük.Tetejét lekenjük tojással .Ezt megismételjük amíg van tésztánk .Előmelegített sütőbe tesszük és szép aranyszínűre sütjűk.Ha meghűlt pocukrozzuk és tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*