Tészta..1kg liszt, 4dkg élesztő, a2,5dkg olvasztott margalin, 15dkg kristálycukor, 2cs vaníliás cukor, 7dl langyos tej, 2e.k zsír, 2db egész tojás
Töltelék::20dkg darált mák, 2dl tej, 10dkg k.cukor, citromhéj vagy lé, 2cs vaníliás cukor,
20dkg darált dió, 2dl tej, 10dkg k.cukor, 2cs vaníliás cukor, kevés citromhéj,
Tetejére.1db felvert tojás, kevés margarin , porcukor,
A tészta hozzávalóit egy dagasztótálba tesszük és jól bedagsztjuk , ha ez megvan akkor duplájára hagyjuk kelni , majd egy deszkára kiborítjuk és 3 cipóba osztjuk. Az első cipót is 3 részre osztjuk és kinyújtjuk kis téglalap alakúra , majd megtöltjük egyenként. .A tölteléket egy edényben (mákot a tejben)megfözzük és hozzáadjuk a hozzávalókat .Mikor megvannak töltve a rudacskák ekkor összefonjuk és tepsibe tesszük.Tetejét lekenjük tojással .Ezt megismételjük amíg van tésztánk .Előmelegített sütőbe tesszük és szép aranyszínűre sütjűk.Ha meghűlt pocukrozzuk és tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.