Nagyon ugyes vagy, szuperul sikerult!
Tészta:
Krém:
Kenéshez:
A tészta hozzávalóit a Duplafalu Ablakos Kelesztőben összekeverjük. Ha friss élesztőt használunk, akkor azt természetesen kis cukros, langyos tejben megfuttatjuk. A tejet a TW Mikro kannában megmelegítjük, és úgy tesszük a tésztához.
Kb. 20 perc alatt megkel a tészta. A megszokott kelt tésztákhoz képest ez jóval hígabb állagú lesz!
Míg a tészta kel, elkészítjük a krémet.
A puha margarint a Konyhaművész Pro tálba tesszük. Tetejére tesszük a fröcskölés gátlót és robotgéppel kikeverjük a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot. Sima krémmé keverjük. A végén hozzáadjuk a kakaóport és ezzel is jól kikeverjük.
A kenéshez a tojást szétválasztjuk és csak a sárgáját használjuk fel, amit kikeverünk a cukorral és a tejjel.
Mire ezekkel végzünk a tésztánk meg is kelt.
Lisztezett nyújtólapra tesszük. Valamivel bővebben kell liszteznünk a gyúrólapunkat, mert ragadósabb a tésztánk a szokásosnál.
6 rudat vagy cipót formázunk a tésztából.
Téglalap alakúra nyújtjuk a Tupperware Nyújtóval, amibe meleg vizet töltöttünk. Megkenjük a csoki krémmel, majd feltekerjük, félretesszük és sorban mind a 6 tésztát nyújtjuk, kenjük, tekerjük.
Ha meg vagyunk mindegyikkel, akkor 3-3 rudat összefonunk.
Margarinnal kikenjük az UltraPlusz Lasagna sütő tetejét és egymás mellé beletesszük a két fonatunkat.
Megkenjük a tetejüket a kikevert tojással és 200 fokon sütjük kb. 30 percet. Sütő és tűzhely függő az idő.
Javasolt Tupperware edények:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.