Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Töltött fasírt

felvitel dátuma: 2012-10-20 13:29:21       mai nézettség: 3       nézettség: 4459
részletes recept
Töltött fasírt
Hozzávalók 4 személyre:

A vagdalthoz:

80 dkg darált sertéshús

4 db szikkadt zsemle

2 db tojás

2 fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

őrölt fekete bors

pirospaprika

A töltelékhez:

6 db tojás

1 szál paraszt kolbász

piros,sárga,zöld paprika

A kenéshez:

1 db tojás

csipet liszt

étolaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A hagymákat apróra vágjuk. 6 tojást megfőzünk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A paprikákat szeletekbe vágjuk.

Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, 2 tojással, kinyomkodott zsemlékkel és az apróra vágott hagymákkal. A masszából téglalapot formázunk, és ráfektetjük a kolbászt, mellé a főtt tojásokat. Előzőleg a tojások végeit vágjuk le, így jobban illeszkednek egymáshoz. Rátesszük a paprika szeleteket A téglalap oldalait hajtsuk fel, és nyomkodjuk össze. Tegyük kiolajozott tepsibe úgy, hogy az összenyomkodott rész kerüljön alulra. Egy tojást keverjünk el egy csipet  liszttel és kenjük meg a fasírtot. Előmelegített sütőben, 160 fokon, k.b. 1 óra alatt megsül.

Jó étvágyat kívánok hozzá! J

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*