A fasirthoz:
60 dkg darált sertéshús
1 db száraz zsemle
só, bors izlés szerint
fokhagyma
annyi tej, amennyit a zsemle felvesz
A zöldséges töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
1 csomag vegyes zöldség
zsir
1 tojás
1 ek tejföl
kevés reszelt sajt
petrezselyemzöld
A gombás töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
1 konzerv gomba
só, bors
zsir
Ledaráljuk és tejbe áztatjuk a zsemlét. Majd a darált sertéshúshoz adjuk a kifacsart és ledarált zsemlét. Sóval, borssal és reszelőn lereszelt fokhagymával izesitjük. Jól összedolgozzuk és lefedve 1 óráig érleljük.
Közben előkészitjük a töltelékeket:
A zöldséges töltelékhez zsiradékon apróra vágott vöröshagymát piritunk, vagy a vékony csikokra vágott zöldségeket, sárgarépát, zöldborsót, paprikát, stb. félig megpárolunk. Sózzuk. A tojást habosra keverjük a tejföllel, adunk hozzá kevés reszelt sajtot és apróra vágott petrezselymet. Beleforgatjuk a zöldséget.
A gombás töltelékhez szintén kevés zsiradékon apróra vágott vöröshagymát piritunk, hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Adhatunk hozzá sonkát is.
A húsmasszát alufólián vékonyan elsimitjuk, rákenjük a zöldséges tölteléket és a fólia segitségével szorosan feltekerjük úgy, mint a palacsintát. Előmelegitett sütőben megsütjük. A megsült töltött fasirtot hagyjuk egy kicsit állni, majd tálalhatjuk krumplipürével és salátával, savanyúsággal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.