Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » Töltött fasirt

felvitel dátuma: 2015-03-17 20:49:31       mai nézettség: 6       nézettség: 1848
részletes recept
Töltött fasirt
Hozzávalók 12 személyre:

A fasirthoz:

60 dkg darált sertéshús

1 db száraz zsemle

, bors izlés szerint

fokhagyma

annyi tej, amennyit a zsemle felvesz

 

A zöldséges töltelékhez:

1 fej vöröshagyma

1 csomag vegyes zöldség

zsir

1 tojás

1 ek tejföl

kevés reszelt sajt

petrezselyemzöld

 

A gombás töltelékhez:

1 fej vöröshagyma

1 konzerv gomba

só, bors

zsir

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Ledaráljuk és tejbe áztatjuk a zsemlét. Majd a darált sertéshúshoz adjuk a kifacsart és ledarált zsemlét. Sóval, borssal és reszelőn lereszelt fokhagymával izesitjük. Jól összedolgozzuk és lefedve 1 óráig érleljük.

Közben előkészitjük a töltelékeket:

A zöldséges töltelékhez zsiradékon apróra vágott vöröshagymát piritunk, vagy a vékony csikokra vágott zöldségeket, sárgarépát, zöldborsót, paprikát, stb. félig megpárolunk. Sózzuk. A tojást habosra keverjük a tejföllel, adunk hozzá kevés reszelt sajtot és apróra vágott petrezselymet. Beleforgatjuk a zöldséget.

A gombás töltelékhez szintén kevés zsiradékon apróra vágott vöröshagymát piritunk, hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Adhatunk hozzá sonkát is.

A húsmasszát alufólián vékonyan elsimitjuk, rákenjük a zöldséges tölteléket és a fólia segitségével szorosan feltekerjük úgy, mint a palacsintát. Előmelegitett sütőben megsütjük. A megsült töltött fasirtot hagyjuk egy kicsit állni, majd tálalhatjuk krumplipürével és salátával, savanyúsággal.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*