Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Töltött dagadó kicsit másképp

felvitel dátuma: 2012-03-15 10:21:34       mai nézettség: 1       nézettség: 2031
részletes recept
Töltött dagadó kicsit másképp
Hozzávalók 6 személyre:

1-1,5 kg tölteni való dagadó

30 dkg darált sertés hús

1 db piros kaliforniai paprika

10 dkg húsos füstölt szalonna

1 db tojás

1 db zsemle

1 cs.petrezselyemzöld

2 fej lilahagyma

5-6 gerezd fokhagyma

2 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors

őrölt kömény

ételízesítő

2 ek.sertés zsír

http://www.boller.hu

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A szalonnát,paprikát,lila hagymát apró kockákra vágjuk.A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk.

Elkészítés:A dagadót felszúrjuk,kívül-belül besózzuk,fűszerezzük.A darált húst összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlével,paprika hagyma és szalonna kockákkal,tojással,petrezselyemmel.Sóval,borssal ételízesítővel ízesítjük.A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk.A húst tepsibe tesszük,megkenjük hideg zsírral.Mellé tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.1 órát sütjük.Levesszük a fóliát és addig sütjük míg a hús szép pirosra sül.

Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.

Petrezselymes,hagymás törtkrumplit készítettem hozzá.

Jó étvágyat kívánok.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 március 15

Nagyon jól néz ki, ilyet még nem csináltam biztos finom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*