Nagyon jól néz ki, ilyet még nem csináltam biztos finom.
1-1,5 kg tölteni való dagadó
30 dkg darált sertés hús
1 db piros kaliforniai paprika
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 db tojás
1 db zsemle
1 cs.petrezselyemzöld
2 fej lilahagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
őrölt kömény
ételízesítő
2 ek.sertés zsír
Előkészítés:A szalonnát,paprikát,lila hagymát apró kockákra vágjuk.A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk.
Elkészítés:A dagadót felszúrjuk,kívül-belül besózzuk,fűszerezzük.A darált húst összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlével,paprika hagyma és szalonna kockákkal,tojással,petrezselyemmel.Sóval,borssal ételízesítővel ízesítjük.A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk.A húst tepsibe tesszük,megkenjük hideg zsírral.Mellé tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.1 órát sütjük.Levesszük a fóliát és addig sütjük míg a hús szép pirosra sül.
Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Petrezselymes,hagymás törtkrumplit készítettem hozzá.
Jó étvágyat kívánok.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.