Hozzávalók 6 személyre:
1,5 kg tölteni való dagadó
10 dkg húsos füstölt szalonna
4 db tojás
3 db zsemle
1 cs. petrezselyemzöld
1 cs. újhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
őrölt kömény
ételízesítő
2 ek. sertés zsír
Előkészítés:A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A tojásokból hármat megfőzünk,kockákra vágjuk.
Elkészítés:A dagadót felszúrjuk,kívül-belül besózzuk,fűszerezzük. A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott főtt tojást. Sóval,borssal ételízesítővel ízesítjük. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlékkel és egy nyers tojással. A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst tepsibe tesszük,megkenjük hideg zsírral. Mellé tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.1 órát sütjük .Levesszük a fóliát és addig sütjük míg a hús szép pirosra sül.
Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Zöldséges rizst készítettem hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.