Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Töltött dagadó

felvitel dátuma: 2012-08-18 09:26:18       mai nézettség: 2       nézettség: 2256
részletes recept
Töltött dagadó
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók 6 személyre:

1,5 kg tölteni való dagadó

10 dkg húsos füstölt szalonna

4 db tojás

3 db zsemle

1 cs. petrezselyemzöld

1 cs. újhagyma

5-6 gerezd fokhagyma

2 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors

őrölt kömény

ételízesítő

2 ek. sertés zsír

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A tojásokból hármat megfőzünk,kockákra vágjuk.

Elkészítés:A dagadót felszúrjuk,kívül-belül besózzuk,fűszerezzük. A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott főtt tojást. Sóval,borssal ételízesítővel ízesítjük. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlékkel és egy nyers tojással. A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst tepsibe tesszük,megkenjük hideg zsírral. Mellé tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.1 órát sütjük .Levesszük a fóliát és addig sütjük míg a hús szép pirosra sül.

Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.

Zöldséges rizst készítettem hozzá.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*