Én ugyanigy készitem csak még csirkemájat szoktam beletenni nem sokat de nekünk igy izlik nagyon finom étel hidegen melegen
1 ,5 kg sertés dagadó
1 fej hagyma
5 főtt tojás
1 csokor petrezselyem
1 tk házi vegeta de a másik is jó
2 db zsemle
1 tojás
2 evk olaj
1 tk grill fűszerkeverék
1tk só
1 tk őrölt bors
1. A felszúrt húst bedörzsöljük a grill fűszerrel és egy tepsibe tesszük. Kevés olajat öntünk alá.
2. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is .
3. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
4. Hozzákeverjük a tojást, a megdinsztelt zöldségeket. A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
5. Sózzuk, borsozzuk,vegetával ízesítjük.
6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük. Ha nem fér bele mind , akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük.A Dagadó végét hústűvel lezárjuk .
7. A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük. (kb.1,5-2 óra hosszat)
8. A végén a fedőt levéve még kb. 10 percig pirítjuk.
Tipp :Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható.
Nálunk például hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább. Meleg változatához burgonya illik. Most burgonya pürével kínáltam a vendégeknek.
nagyon finom ,jó étvágyat
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.