Hozzávalók az alaphoz:
1 marék 2 napig áztatott mandula
4 dl forrásvíz
2 ek méz (itt most akácméz)
2 ek kókuszreszelék
1/2 citrom reszelt héja
Hozzávalók a csokikrémhez:
1 avokádó
1 ek olvasztott kókuszzsír
2 ek méz
2 tk bio kakaópor
1/2 dl mandulatej
A mandulát beáztatjuk, és naponta reggel, este átmossuk, és cseréljük rajta a vizet.
2 nap után 1 maréknyit belőle, összeturmixolunk 4 dl forrásvízzel, amíg szín tiszta tejünk nem lesz.
Ekkor sűrű szűrőn átszűrjük, és a szitán fennmaradó mandulapépet összekeverjük 2 evőkanálnyi kókuszreszelékkel, a mézzel és a reszelt citromhéjjal. (A fennmaradó mandulatejet félretesszük a csokikrémhez, vagy bármi máshoz.)
Annyi kókuszt tegyünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Ekkor beletömködjük egy muffinformába úgy, hogy a közepét üresen hagyjuk.
A maradék masszából a kezünkben formázunk egy akkora kör alakú pacsnit, mint a muffinforma legszélesebb része.
Ezt lerakjuk egy kistányérra.
Pont a tetejére ráborítjuk a formában lévő anyagot, és megtöltjük a csokikrémmel.
A hozzávalókat egy kis keverőtálba tesszük, és botmixerrel simára dolgozzuk.
Ezzel a sűrű krémmel megtöltjük a muffinunkat, és a tetejére is teszünk egy kis “bojtot”
Ha nagyon extrát akarsz, tehetsz a közepébe 1 mandulát, vagy mogyorót is.
Citromfűvel díszítettem, amit meg is ehetsz hozzá, mert jól összeillenek az ízek.
Ha kettévágod, ez a látvány fogad.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.