1kg csirkemell filé
2 tojás (ebből egy főzve)
50 dkg darált hús
1 doboz vörös bab konzerv
1 tk Pirospaprika
1 tk só
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál chili őrölve
1 evőkanál liszt
pici zsemlemorzsa
kevés olaj
1 fej hagyma
Először a hagymát az olajon megdinsztelem ,belerakom a darált húst ,paprikát sót borsot chilit
ízesítem és egy jó sűrű pörkölt féle alapot készítek. Ha elkészült a vörös bab konzervet lecsepegtetem és bele keverem .A csirkemell filét vékony szeletekre vágom .Kibélelek egy őzgerinc formát sütőpapírral és egy kicsit egymásra fedésben belefektetem a húst keresztben. Erre ráhalmozom a tölteléket ,majd az előzőleg egyik tojást amit megfőztem rákockázom .Ezután a felszeletelt csirke melleket ismét ráhalmozom ,betakarom vele a tölteléket .A másik tojást kikeverem egy evőkanál liszttel és a tetejét bekenem a fele adaggal .Majd megszórom zsemle morzsával és berakom a sütőbe .170 fokon egy órát sütöm .Ezután kiveszem egy sütőpapírral bélelt tepsire és a másik felét is lekenem a tojásos keverékkel.Ismét beszórom a zsemle morzsával és még egy jó fél órát sütöm .
Ha van maradék bolognai alapunk vagy chilis bab alapunk azzal is tölthetjük a csirke mellet.
Tálalásnál várjuk meg amíg kihül mert akkor lehet szépen szeletelni .
Köretnek burgonya pürét ajánlok de salátával is nagyon finom .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.