Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Töltött csirkecomb petrezselymes burgonyával

felvitel dátuma: 2011-04-17 14:38:47       mai nézettség: 2       nézettség: 1737
részletes recept
Töltött csirkecomb petrezselymes burgonyával
Hozzávalók 4 személyre:

4 db nagyobb felső csírkecomb
2-3 db csírkemáj
1 db kisebb tojás
1 db áztatott zsemle

bors
pici zöldség zöldje
2 gerezd fokhagyma
pici csírkefűszersó
kb 1 kg burgonya
zölség zöldje
pici olaj
pici reszelt hagyma

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A megmosott combokat beszórjuk fűszersóval, megtüzdeljük fokhagymával.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Beáztatjuk a zsemlét. A májat megtisztítjuk a hártyáitól majd késsel elkaparjuk.
A kinyomkodott  zsemlét összekavarjuk a májjal, sóval, borssal, petrezselyemzölddel.
A kész masszát  betöltjük a combok bőrealá, tepsibe rakjuk, öntünk alá 1 dl vizet, dobhatunk mellé 1 eldarabolt vöröshagymát.
Lefóliázzuk és 40-50 percig sütjük előmelegített sütőben.
Közben a burgonyát megfőzzük sós vízben.
Pici reszelt hagymát fonnyasztunk egy kevés olajon, rárakjuk a leszürt burgonyát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és egy kicsit összesütjük  uborka salátával kínáljuk.

Szakács: Marcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Fábián Lászlóné 2011 április 17

szoktam töltött hust készíteni de én reszelek bele fehér répát

5/10 judith 2013 január 19

nagyon jól néz ki és finom is és olcsó is

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*