szoktam töltött hust készíteni de én reszelek bele fehér répát
4 db nagyobb felső csírkecomb
2-3 db csírkemáj
1 db kisebb tojás
1 db áztatott zsemle
só
bors
pici zöldség zöldje
2 gerezd fokhagyma
pici csírkefűszersó
kb 1 kg burgonya
zölség zöldje
pici olaj
pici reszelt hagyma
A megmosott combokat beszórjuk fűszersóval, megtüzdeljük fokhagymával.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Beáztatjuk a zsemlét. A májat megtisztítjuk a hártyáitól majd késsel elkaparjuk.
A kinyomkodott zsemlét összekavarjuk a májjal, sóval, borssal, petrezselyemzölddel.
A kész masszát betöltjük a combok bőrealá, tepsibe rakjuk, öntünk alá 1 dl vizet, dobhatunk mellé 1 eldarabolt vöröshagymát.
Lefóliázzuk és 40-50 percig sütjük előmelegített sütőben.
Közben a burgonyát megfőzzük sós vízben.
Pici reszelt hagymát fonnyasztunk egy kevés olajon, rárakjuk a leszürt burgonyát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és egy kicsit összesütjük uborka salátával kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.