Hozzávalók 6 személyre:
6 db csirkecomb
4 db tojás
3 db zsemle
20 dkg húsos füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
só
őrölt bors
ételízesítő
szárnyas fűszer
2 ek .liba vagy kacsazsír
1 cs. petrezselyem zöld
Előkészítés:A hagymát,szalonnát,petrezselymet apróra vágjuk,A tojásokból hármat megfőzünk,lehűtjük,megpucoljuk,felkockázzuk. A zsemléket beáztatjuk,kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk,sózzuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Levesszük a tűzről majd hozzá keverjük a kinyomkodott zsemléket,kockára vágott főtt tojást,petrezselyem zöldet és egy nyers tojást. A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Két kanál zsiradékot és kb. két deci vizet teszünk alá. Sütőben sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Tetszőleges körettel,salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.