Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Sültek / tepsiben étel receptek » Töltött csirkecomb

felvitel dátuma: 2011-10-05 18:41:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1295
részletes recept
Töltött csirkecomb
Hozzávalók 2 személyre:

2 db egész csirkecomb

2 db szikkadt zsemle

1 db tojás

1 ek. vágott petrezselyemzöld, vagy ennek szárított változata

csipet őrölt bors

ételízesítő

provánszi fűszerkeverék

Fűszerek:http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A megmosott csirkecombok bőrét fellazítom. A zsemléket beáztatom, majd kicsavarom és egy tálba teszem. Hozzáadom a tojást, a petrezselymet, a borsot, az ételízesítőt, és jól összekeverem. Betöltöm a bőr alá, majd egy fogpiszkálóval összetűzöm a combokon a nyílást. A fűszerkeverékkel jól beszórom a combokat, és egy sütőtálba teszem őket. Én soha nem teszek alá olajat, csak egy fél pohárnyi vizet. Lefedem fóliával, és hagyom, hogy a sütőben 3/4 órát saját levében párolódjon. Utána leveszem a fóliát, ellenőrzöm, hogy elég puha-e már a hús. Ha igen, akkor fólia nélkül kicsit megpirítom a tetejét.

Ha esetleg marad töltelék, nem kell kidobni, hiszen a tálba téve finoman megsül a hússal együtt. Bár most nem tettem bele, de ha úgy van kedvem, vagy pontosabban van a hűtőben, akkor kerülhet bele összevagdalt gomba, vagy csirkemáj is.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*