2 db egész csirkecomb
2 db szikkadt zsemle
1 db tojás
1 ek. vágott petrezselyemzöld, vagy ennek szárított változata
csipet őrölt bors
ételízesítő
provánszi fűszerkeverék
Fűszerek:http://www.toldifuszer.hu
A megmosott csirkecombok bőrét fellazítom. A zsemléket beáztatom, majd kicsavarom és egy tálba teszem. Hozzáadom a tojást, a petrezselymet, a borsot, az ételízesítőt, és jól összekeverem. Betöltöm a bőr alá, majd egy fogpiszkálóval összetűzöm a combokon a nyílást. A fűszerkeverékkel jól beszórom a combokat, és egy sütőtálba teszem őket. Én soha nem teszek alá olajat, csak egy fél pohárnyi vizet. Lefedem fóliával, és hagyom, hogy a sütőben jó 3/4 órát saját levében párolódjon. Utána leveszem a fóliát, ellenőrzöm, hogy elég puha-e már a hús. Ha igen, akkor fólia nélkül kicsit megpirítom a tetejét.
Ha esetleg marad töltelék, nem kell kidobni, hiszen a tálba téve finoman megsül a hússal együtt. Bár most nem tettem bele, de ha úgy van kedvem, vagy pontosabban van a hűtőben, akkor kerülhet bele összevagdalt gomba, vagy csirkemáj is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.