6 db csirkecomb
5 db tojás
4 db zsemle
20 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
15 dkg zöldborsó
só
őrölt bors
ételízesítő
étolaj
szárnyas fűszer
Előkészítés:A hagymát,szalonnát apróra vágjuk,A tojásokból négyet megfőzünk,lehűtjük,megpucoljuk,felkockázzuk.A zsemléket beáztatjuk,kinyomkodjuk.A csirkecombokat megtisztítjuk,sózzuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát.Rátesszük a zöldborsót,ételízesítővel,borssal,sóval ízesítjük.Pici vizet östünk alá és kb.10 percig pároljuk.Levesszük a tűzről majd hozzá keverjük a kinyomkodott zsemléket,kockára vágott főtt tojást és egy nyers tojást.A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel.Tepsibe tesszük,szárnyas fűszerrel megszórjuk.Kevés olajat és vizet teszünk alá majd fóliával letakarva 50-60 percet sütjük közepes lángon.Levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük /kb.20-30 perc/
Tetszőleges körettel,salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.