Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Töltött Csirke *

felvitel dátuma: 2016-07-31 18:36:31       mai nézettség: 1       nézettség: 728
részletes recept
Töltött Csirke *
Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes (kb 1.5kg) csirke 3 szikkadt szelet kenyér 25 dkg gomba 25 dkg csirkemáj 1 kisebb vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld 1-2 tojás őrölt bors, csipetnyi morzsolt majoranna 1 evőkanál zsír, só,vegeta
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 70 perc

Elkészítés:
A kenyér szeleteket összetépkedjük, és langyos tejbe áztatjuk. A pipit alaposan megmossuk, majd besózzuk. A kis kockákra vágott hagymát üvegesre sütjük a zsíron. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát és a késsel elkapart májat. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és addig pároljuk, míg el nem fő a leve. A kenyérből kicsavarjuk a tejet, és a májas gombához keverjük. Ezután a tölteléket langyosra hűtjük. A langyos töltelékbe belekeverjük a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Nagyon alaposan összedolgozzuk.Ezután az elkészült tölteléket kanalazzuk bele a csirke belsejébe. A húst sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd fedjük le fóliával. Helyezzük be előmelegített süntőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk egy órán át. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, úgy szépen feltudjuk darabolni. Burgonyapürével, vagy rizi-bizivel tálaljuk. Jó étvágyat!
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*