Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Töltött csibemell palacsintatésztában

felvitel dátuma: 2014-08-10 18:40:41       mai nézettség: 1       nézettség: 1981
részletes recept
Töltött csibemell palacsintatésztában
Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet csibemell

4 szelet sajt

4 szelet gépsonka

 

A palacsintatésztához:

125 g finomliszt

1 tojás

1,5 dl tej

csipetnyi

 

Ezenkivül:

liszt

fogpiszkáló vagy hústű a csibemellek összetűzéséhez

étolaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A csibemelleket kikloppfoljuk vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Mindegyik hússzeletre teszünk egy szelet sajtot és egy szelet gépsonkát. Fogpiszkálóval vagy hústűvel összefogjuk a csibemelleket. Egy kevés finomlisztben meghempergetjük a megtöltött hússzeleteket, hogy rátapadjon a palacsintatészta, amely a következőképpen készül: egy tojást felverünk, csipetnyi sóval izesitjük, finomlisztet adunk hozzá, majd annyi tejjel higitjuk, hogy tejszinsűrűségű masszát kapjunk. Csomómentesre keverjük. Belemártjuk egyenként a kevés finomlisztben meghempergetett megtöltött csibemelleket úgy, hogy mindkét oldalát befedje, majd forró étolajban kisütjük mindkét oldalát. Izlés szerinti körettel tálalhatjuk. Egyaránt jól illik mellé a hasábburgonya, a tarhonya vagy a rizs. Savanyúságot, kovászos uborkát vagy salátát is kinálhatunk mellé.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*