4 szelet csibemell
4 szelet sajt
4 szelet gépsonka
A palacsintatésztához:
125 g finomliszt
1 tojás
1,5 dl tej
csipetnyi só
Ezenkivül:
liszt
fogpiszkáló vagy hústű a csibemellek összetűzéséhez
étolaj
A csibemelleket kikloppfoljuk vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Mindegyik hússzeletre teszünk egy szelet sajtot és egy szelet gépsonkát. Fogpiszkálóval vagy hústűvel összefogjuk a csibemelleket. Egy kevés finomlisztben meghempergetjük a megtöltött hússzeleteket, hogy rátapadjon a palacsintatészta, amely a következőképpen készül: egy tojást felverünk, csipetnyi sóval izesitjük, finomlisztet adunk hozzá, majd annyi tejjel higitjuk, hogy tejszinsűrűségű masszát kapjunk. Csomómentesre keverjük. Belemártjuk egyenként a kevés finomlisztben meghempergetett megtöltött csibemelleket úgy, hogy mindkét oldalát befedje, majd forró étolajban kisütjük mindkét oldalát. Izlés szerinti körettel tálalhatjuk. Egyaránt jól illik mellé a hasábburgonya, a tarhonya vagy a rizs. Savanyúságot, kovászos uborkát vagy salátát is kinálhatunk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.