Nagyon jó!!!
6 nagyobb burgonya
1 brokkoli
2 ek.fehér tönkölybúza liszt
3 dkg vaj
2 dl tejszín
2 dl tej
3 dkg parmezán sajt
só
bors
szerecsendió
A burgonyát alaposan megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük.
A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük a besamelt: A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet és kicsit piritjuk. Felmelegítjük a tejet és a tejszínt és csomómentesen a liszthez adjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerencsendióval.
A megfőtt brokkolit lecsepegtetjük, 8 rózsácskát félreteszünk, a többit villával összenyomjuk, majd a besamel felével összekeverjük.
A megfőtt burgonya héját még melegen lehúzzuk, félbe vágjuk és a közepét egy kanál segítségével kivesszük.
A burgonya kivett részét és 2 burgonyát villával összetörünk, és a besamel másik felével összekeverjük. (Itt kicsit még megsózzuk, borsozzuk, mert a krumpli magába szippantja a fűszerezést és nagyon diétás ízű lesz:))
Egy tüzálló tálat kikenünk vajjal, beletesszük a brokkolit, majd ráhelyezzük a félbe vágott burgonyákat.
A burgonyára kis halmocskákat teszünk a burgonyás keverékből, és a tetejére rátesszük a brokkolit, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.