Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Töltött burgonya brokkoli ágyon

felvitel dátuma: 2011-11-20 20:21:08       mai nézettség: 1       nézettség: 1200
részletes recept
Töltött burgonya brokkoli ágyon
Hozzávalók 2 személyre:

6 nagyobb burgonya

1 brokkoli

2 ek.fehér tönkölybúza liszt

3 dkg vaj

2 dl tejszín

2 dl tej

3 dkg parmezán sajt

bors

szerecsendió

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük.

A brokkolit rózsáira szedjük, és  enyhén sós vízben megfőzzük.

Közben elkészítjük a besamelt: A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet és kicsit piritjuk. Felmelegítjük a tejet és a tejszínt és csomómentesen a liszthez adjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerencsendióval.

A megfőtt brokkolit lecsepegtetjük,  8 rózsácskát félreteszünk, a többit villával összenyomjuk, majd a besamel felével összekeverjük.

A megfőtt burgonya héját még melegen lehúzzuk, félbe vágjuk és a közepét egy kanál segítségével  kivesszük.

A burgonya kivett részét és 2 burgonyát villával összetörünk, és a besamel másik felével összekeverjük. (Itt kicsit még megsózzuk,  borsozzuk, mert a krumpli magába szippantja a fűszerezést és nagyon diétás ízű lesz:))

Egy tüzálló tálat kikenünk vajjal, beletesszük a brokkolit, majd ráhelyezzük a félbe vágott burgonyákat.

A burgonyára  kis halmocskákat teszünk  a burgonyás keverékből,  és a tetejére  rátesszük a brokkolit, és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 21

Nagyon jó!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*